Környezetbarát, újrahasznosított
tonerek és tintapatronok


Mutasd az összes cikket...

Hogyan kell nyomtatóban patront cserélni?

 Egyszerűen. Kiveszem a régit, beteszem az újat. Ennyi. Legalábbis annak, aki gyakorlott már ezen a téren. Aki esetleg először szembesül a kihívással, annak kicsit bonyolultabb a történet.

Először is, a legfontosabb az, hogy csak akkor cseréljünk patront, ha az valóban üres. A legtöbb nyomtató az lcd kijelzőn üzen nekünk. Nem árt, ha csere előtt elolvassuk a használati útmutatót, hogy biztosak legyünk abban, nem valami létfontosságú szervtől szabadítjuk meg nyomtatónkat, hanem valóban csak éhes pocakját töltjük meg.

A legtöbb használati útmutatóban már nemcsak szöveges tájékoztató van, hanem könnyen olvasható ábra is irányít bennünket. Ha valami nem megy, ne erőltessük, ne feszegessük, inkább kérjünk telefonos segítséget.

A csere mikéntjénél azonban sokkal fontosabb és nagyobb körültekintést igénylő kérdés, a „mire cseréljük”? Ha környezettudatosak vagyunk, ha fontos a minőség és azt reális áron akarjuk elérni, ha nem akarunk bajlódni a kifogyott patronok, tonerek elviteléről a veszélyes hulladékokat gyűjtő pontok valamelyikére, akkor egyszerűen vegyük fel a kapcsolatot a Recopy tonereket forgalmazó céggel és már meg is oldódott minden. A cég ugyanis nemcsak újra építi a kifogyott tonert – nem összetévesztendő a töltéssel - , hanem házhoz is szállíttatja és gondoskodik a már nem használható alkatrészek biztonságos és szabályos elhelyezéséről.

Szóval, hogyan kell nyomtatóban patront cserélni? Fel kell venni a kapcsolatot a Recopy-val.

Címkék : nyomtató parton