Környezetbarát, újrahasznosított
tonerek és tintapatronok


Mutasd az összes cikket...

Mit jelent valójában az 5%-os lefedettség?

    • iso/iec 19752

A gyártók milyen módon állapítják meg, hogy hány oldal nyomtatható az adott tonerrel vagy tintapatronnal?

A gyártók jellemzően ugyan azon módszert alkalmazzák ennek a számnak a meghatározására. A gyártók monochrome nyomtatók esetén ISO/IEC19752 szabvány által meghatározott mintaoldalt használnak a tonerből kinyerhető oldalszám meghatározására. Ennek a folyamata, hogy három különböző nyomtatóval, nyomtatónként legalább 3 kellékkel addig nyomtatják a bal oldali tesztábrát amíg az ki nem ürülnek. Ezután összeszámolják a kinyomtatott oldalakat és ez lesz a nyomtatókellék által kinyomtatható oldalszám száma.


Jobban belegondolva nem túl életszerű, hogy ugyan azt az oldalt nyomtatjuk ki megállás nélkül, ez adja az életszerűtlenségét.

Jó tudni

A nyomtatók bekapcsoláskor még mielőtt bármit is nyomtatnának végeznek egy öntisztító folyamatot amivel értékes festékanyagot használnak el ezáltal csökkentve az oldalkapacitást.

Titansugaras nyomtatóknál egy alapos fejtisztítás akár 10-20 vagy 30 oldalnyi tintát is elhasznál, ez pedig drasztikusan csökkenti a nyomtatható oldalak számát. 

Nagy valószínüsséggel Ön sem egyforma oldalakat fog nyomtatni ezeknek a lefedettsége változhat lehet kevesebb vagy akár több is mint az a bizonyos 5%. Ezzel arányosan a gyártó által megadott  példányszám csökkenhet vagy ideális esetben nőhet. 

A fentiekből leszűrhetjük, hogy a példányszám nem egy pontos adat inkább csak viszonyítási számként gondolhatunk rá így semmiféleképpen sem garancia az.