Környezetbarát, újrahasznosított
tonerek és tintapatronok


Mutasd az összes cikket...

Tipikus nyomtatási hibák

  • hibás pcr nyomat

PCR hiba


Ha hibás a tonerkazettában lévő PCR akkor a nyomtatásunkon úgynevezett szellemkép jeleni meg. Ez a jelenség jól kivehető a bal oldali képen. A problémát orvosolni csak a PCR cseréjével lehetséges.

Mágnescső által okozott hiba


A nyomtatási képünkön megjelenő periodikus foltokat a mágneshengeren lévő sérülés vagy szennyeződés okozhatja. Jellemzően a lapon viszonylag sűrűn helyezkednek el a foltok. Hasonló hibát okozhat még a PCR-en lévő szennyeződés is. Orvosolni a szennyeződés eltávolításával lehet.

  • mágnescső hibás nyomat
  • szállításkor letört érintkező

Letört érintkező által okozott hiba


A gyártótól, forgalmazótól független hiba lehet az is amikor szállításkor valamelyik érintkező sérül és ezáltal a nyomtatási kép valami hasonlót fog produkálni mint a bal oldali képen. Javítani jellemzően kazetta cserélvel lehet.

 A tonerkazetták működése során a felesleges tonerport a wiperblade az elhasznált tartályba vezeti. Ha ez a tartály megtelítődik akkor a többlet toner visszafolyik a lapra ezzel hosszanti csíkot húz a lapra. Ideiglenes megoldás lehet ha ez a jelenség jelentkezik akkor a nyomtatóból kivéve a tonert kicsit oldal irányba megrázzuk, hogy az elhasznált toner szétoszlódjon az elhasznált  tartályban. Ezzel a módszerrel néhány nyomat erejéig megoldottuk a problémát, de ilyenkor már célszerű egy utángyártott vagy eredeti tonert beszerzni, hogy tovább élvezhessük a nyomtatást. 

  • telítődött elhasznált tartály
  • üres toner

Üres vagy ürülő félben lévő toner 

Ha már fogyóban van a toner a festékkazettában akkor a papír valamelyik részén üres csíkot hagy ki, hasonlóan mint a bal oldali képen. Ilyenkor nem tudunk mást tenni csak egy új tonert beszerezni.

 Wiper blade okozta nyomtatási hiba

Ha valamilyen fizikai sérülés van magán a wiper blade-n akkor találkozhatunk ezzel a hibával. Ezt csak az említett alkatrész cseréjével tudjuk javítani. Előfordulhat az is, hogy nincs fizikai sérülés viszont egy idegen test (papírdarab, tűzőgépkapocs stb) szorult a wiper blade alá ezzel egy rést képezve a nyomtatáson. Szerencsés esetben az idegen test eltávolítása megoldja a problémánkat rosszabb esetben cserélni kell az alkatrészt.

  • wiper blade hibás nyomat
  • opc

 Periodikus hibát okozhat még a fényérzékeny henger (OPC) fizikai sérülése vagy szennyeződése (pl.: ujjlenyomat). Szennyeződés esetén tisztítással megoldhatjuk a problémát. Ezeket a periodikus foltokat úgy tudjuk megkülönböztetni a mágnescső által készítettől, hogy sokkal nagyobb távolságra vannak egymástól OPC méretétől függően 3-4 folt egy lapon.

Ha nem szeretnénk ehhez hasonló problémába ütközni akkor érdemes megbízható forrásból vásárolnunk.