Környezetbarát, újrahasznosított
tonerek és tintapatronok


Mutasd az összes cikket...

HP nyomtató nem nyomtat feketét

Nem csak a HP, de más gyártóknál is előfordul, hogy beszárad a tintapatron legyen az utángyártott vagy eredeti. Persze jellemzően akkor jelentkezik a hiba amikor valami nagyon fontosat kellene kinyomtatni.

Mit is tehetünk ilyenkor?

A legegyszerűbb megoldás, ha 3-4 hetente legalább egyszer nyomtatunk egy oldalt azért, hogy elkerüljük a tintapatronunk fúvókáinak eltömődését.  A másik megoldás lehet, ha lecseréljük a tintasugaras nyomtatónkat egy lézernyomtatóra. Igaz ez hirtelen nagyobb költség, viszont hosszútávon megtérülő befektetés, mivel nem kell félnünk a patron beszáradásától és a tonerek töltete jellemzően többszöröse a patronok töltetének. Ebből következik, hogy közel hasonló költségből sokkal több oldalt tudunk kinyomtatni még akár színesben is.

Ha nem kivitelezhető a nyomtató csere, mert mondjuk nincs rá elegendő költségkeretünk és mindenképp maradnunk kell a tintasugara nyomtatónál, akkor nem árt néhány kérdésre választ találnunk.

 A nyomtatófej nélküli patronok esetében a színek külön álló egységet alkotnak.

 Ha egy fekete és egy tri-color patronunk van akkor a nyomtatófejet maga a patron tartalmazza.

 Mennyi idő alatt szárad be a tintapatron?

A tintasugaras nyomtatóban lévő tinták hamar száradnak és ennek így is kell lennie. Nagyon kellemetlen lenne, ha egy dokumentum vagy kép kinyomtatása után 5-10 percet kellene várnia amíg, hozzáérhet a papírhoz. 

A hátrány az előnyből származik, mert a tinta nem csak a papíron de a nyomtatófejben is gyorsan szárad.

Ezeket az eszközöket tényleg időközönként meg kell járatni, hogy ne okozzunk magunknak kellemetlenséget. Normál körülmények között elegendő a 3-4 hetente egy szöveggel és képpel ellátott dokumentum kinyomtatása.

Egyszerű ám mégis hatékony recept a tintapatron beszáradása ellen:

1.      Nyissunk meg egy szövegszerkesztőt

2.      Írjunk bele pár sor szövete (3-5)

3.      Szúrjunk be egy képet. Ez lehet akár a kis kedvencünkről, vagy saját magunkról vagy bármilyen más témájú

4.      Ezt a képet kicsinyítsük le 1x2 cm-re, az se baj ha torzul itt most a színhasználat a lényeg, és nagyobb kép csak felesleges tintapazarlás lenne

5.      Mentsük, le ezt a dokumentumot egy olyan helyre ahol könnyen megtaláljuk a későbbiekben

6.      Téli időszakban 3-4 hetente, nyáron inkább 1,5-2 hetente nyomtassuk ki a már lementett dokumentumot

Ez az egész procedúra nem vesz el sok időt tőlünk, viszont jelentősen megnöveli a patronunk élettartamát

Zöld ReCOPY tipp:

               Bármilyen papír megfelel erre a célra aminek csak az egyik oldala használt, így csökkenthetjük a papírfelhasználásunkat ezáltal óvva a fákat.

 

Mekkora értéket tudunk megvédeni ezzel a kis trükkel?

Egy nyomtatófejjel ellátott patron esetében 2-10 ezer forint közötti összeget tudunk megóvni. Ha Ön olcsó patronnal működő külön nyomtatófejes készüléket használ, akkor ebben az esetben a fej ára 15-20 ezer forint is lehet, ami szervizdíjjal többe kerül, mint egy új nyomtató így nincs értelme javíttatni azt.