Zöld megoldás
a tonerek és tintapatronok világában


Mutasd az összes cikket...

HP patron hiba mit tegyek, hogy működjön?

Murphy törvényének köszönhetően, ami elromolhat, az el is romlik és persze mindig a legrosszabbkor. Kellemetlen helyzet mikor nyomtatni szeretnénk és hibaüzenet fogad minket nyomtatáskor.

Több féle hibajelenség is okozhat nekünk problémát. Van, mikor a tinta folyik, ki a patronból vagy épp az érzékelője nem működik megfelelően esetleg nem nyomtat megfelelően. Minden esetben találnunk kell megoldást a lenti pár sorban megpróbálunk ehhez segítséget adni.

 

Nézzük meg azt az esettet mikor nem ismeri fel a patronunkat a nyomtató.

Ilyenkor nagy valószínűséggel a patron érzékelő része el van koszolódva, amit egy tisztítással orvosolhatunk. Ehhez ki kell vennünk a tintapatront és egy tiszta ronggyal vagy papírtörlővel megtisztítani azt. Rosszabb esetben ez az érzékelő sérül, ilyenkor csak a csere segít. Nyomtatófej nélküli patronok esetében a chippel végezzük el a fenti lépéseket.

Patronból kifolyt a tinta

Szerencsés esetben ez a folyás még a patron felbontása előtt következett be. Először is keressük meg, hogy a patron melyik részén folyt ki a tinta. Ha ez nem az előírt helyről folyik akkor mindenképp vegyük fel a kapcsolatot azzal az üzlettel és kérjük a termék cseréjét. Ha a tinta ott távozott a patronból ahol annak hivatalosan kellene, abban az esetben fent áll annak a veszélye, hogy nagy melegnek tettük ki a patronunkat és a hő hatására tágulni kezdett és ez okozta a folyást. Ilyenkor nem nagyon tudunk mást csinálni, mint rátudunk, maximum megpróbáljuk megtakarítani a patront és bízunk benne, hogy maradt még annyi tinta benne amennyire szükségünk van a nyomtatáshoz.

Nem nyomtat megfelelően, csíkoz

Az is előfordulhat, hogy nyomtatáskor valamelyik szín vagy nem jelenik meg egyáltalán vagy csíkot húz. Ilyenkor nyomtató menüjéből, vagy számítógépről elindítunk egy fejtisztítást. Ideális esetben az előbb említett fejtisztítás többszöri lefuttatása megoldja a gondunkat és a patronunk ismét használható lesz. Ha ez nem segít, akkor sajnos csak a csere a megoldás. Ahhoz, hogy ezt a kellemetlenséget elkerüljük érdemes heti szinten egy néhány soros dokumentumot nyomtatni, ezzel elkerülve a patron beszáradását.

 

A HP egy offenzívát indított az utángyártott patronok ellen és firmware-sen tiltja azokat. Egy időben ez is okozhatott kellemetlenséget a spórolni vágyó vásárlóknak, viszont az utángyártott patronokat gyártó cégek is felvették a ritmust és megtalálták a megoldást erre a problémára.

 

 Tintapatronnal szemben kényelmesebb lehet lézernyomtató vásárolni hiszen abban a tonerkazettánál nem kell attól félnünk, hogy beszárad.