Környezetbarát, újrahasznosított
tonerek és tintapatronok


Mutasd az összes cikket...

Epson nyomtató nem fogadja el az utángyártott tintapatront

Nemrégiben érkezett hozzánk egy e-mail amiben az elkeseredett vásárló segítséget kért Epson tintapatronjával kapcsolatban.  A problémája az volt, hogy mikor nyomtatni szeretett volna akkor kifogyott az egyik szín a nyomtatójából és a korábban nem szakboltban vásárolt patron behelyezése után „a tintapatron nem kompatibilis” hibaüzenet fogadta.

A válasz üzenetben megnyugtattam a kedves érdeklődőt, hogy nem kell megijednie valószínű valami kis banális dolog okozhatja ezt a jelenséget és segíteni fognak azon a helyen ahol beszerezte a patrontját. 

Kicsit naív voltam, mert néhány email váltás után kiderült  mégse voltak olyan segítőkészek az üzletben. Igaz én csak magunkból indultam ki, hogy nálunk az ügyfélelégedettség az első.

A levelezés végére eljutottunk oda, hogy kellemetlen ez a helyzet, de egy kis odafigyeléssel mindez elkerülhető a lent említett dolgokat betartva.

Mik is azok dolgok amikre figyelnünk kell?

Ügyeljünk arra, hogy az eredeti kellékek és az utángyártottak ne keveredjenek.

Utángyártott és utángyárott patron fajtát se érdemes keverni, mert akár ez is okozhat kellemetlenséget. Ha egy típus bevált érdemes annál maradni.

Ha először kerül utángyártott kellék a nyomtatóba és a nem kompatibilis patron üzenet fogad minket a lenti lépések segíthetnek felismertetni azt.

  1. Indítsuk el a tintapatron cseréjének folyamatát
  2. Vegyük ki az összes patront.
  3.  Kapcsoljuk ki a nyomtatót (a patroncserét félbehagyva, patronok nélkül).
  4.  Húzzuk ki a konektorból.
  5. Várjunk kb egy percet.
  6. Ezután dugjuk vissza a nyomtatók a konnektorba
  7. Kapcsoljuk be azt (továbbra is patronok nélkül).
  8. Indítsuk el a tintapatron cserét.
  9. Tegyük be az előzőleg kivett patronokat.

Ezt a folyamatot később már nem kell megismételni elég csak a kiürült patronokat cserélni.

 

Milyen különbségek vannak patron és patron között? :)

Erre van egy vicces kis történetünk.

Üzletünkbe bejött egy bácsika. Vásárolt Epson nyomtatójába T0711 T0712 T0713 T0714 utángyártott patronokat. Haza is vitte majd nem sokkal később jött, nem működik  a patron ki tudnánk-e cserélni. Megkérdeztem, hogy esetleg keverte az eredeti kelléket az utángyártottal. Mondta, hogy nem viszont neki van egy elmélete miszerint a patron, amit tőlünk vásárolt annak a chipje csepp alakú és ami benne volt annak meg nem olyan volt. Gondoltam akár ez is lehetne gond, de inkább maradjuk a realitás talaján és elmagyaráztam neki a fenti lépéseket.

Ezután a bácsika távozott és majd csak a legközelebbi vásárláskor találkoztunk amikor felemlegette a korábban történteket és megköszönte a segítséget valamint hozzátette, hogy azóta semmilyen problémája nem volt.