Környezetbarát, újrahasznosított
tonerek és tintapatronok


Mutasd az összes cikket...

HP nyomtató nem kompatibilis patron

Elég kellemetlen probléma mikor nyomtatni szeretnénk és a nyomtatónk a „nem kompatibilis patron” üzenettel fogad minket. Ilyenkor több lehetséges probléma is előfordulhat. Nézzük meg ezt a néhány tippet ami remélhetőleg segít nekünk

Tipp 1.

Webáruházas rendeléskor, vagy boltban történő vásárláskor nem voltunk elég körültekintőek és nem a nyomtatónkhoz való patront vásároltuk meg. Ilyenkor vagy visszamegyünk a boltba vagy felvesszük a kapcsolatot a webáruház üzemeltetőjével, és ha szerencsénk van készséggel állnak rendelkezésünkre, hogy orvosolják a problémánkat.

 

Tipp 2.

Ha ellenőriztük és a megfelelő a patronunk száma pl. HP No.301XL, de mégis ez a hibaüzenet jelentkezik akkor megpróbálhatjuk a patronok kivételét majd újbóli visszarakását. Ez az esetek többségében szokott segíteni, hiszen ha egy kicsit el van mozdulva a patron már az érzékelők nem úgy adják le a jelet ahogy kellene.

 

Tipp 3.

A patronunk érzékelője koszos. Ilyenkor egy tiszta ronggyal áttörölhetjük a még biztosabb eredmény érdekében érdemes ezt a rongyot tiszta szeszbe mártani ezzel is növelve a tisztítási hatékonyságunkat. Ha ezzel meg vagyunk jöhet a próba nyomtatás. Ha minden jól ment akkor már nyomtathatunk is.

Tipp 4.

Ha a patronunk száma is stimmel és az érzékelőket is megtisztítottuk, valamint tökéletesen a helyükre illesztettük a patronokat mégse sikerült megoldanunk a problémát. Ilyenkor még van egy lehetséges opció ami csak annyiból áll, hogy a nyomtatónkat kapcsoljuk ki húzzuk ki az aljzatból a dugóját és várjuk legalább egy percet. Majd miután ezzel megvagyunk dugjuk vissza a kábelt és kapcsoljuk be a nyomtatónkat. Ha szerencsések vagyunk akkor ez is megoldja a problémánkat.

Tipp 5.

Sajnos előfordulhat az is, hogy bármennyire körültekintőek voltunk és jól választottuk ki a patronunkat a hibaüzenet láttán a fenti lépéseket is elvégeztük mégse megy a nyomtatás. Ilyenkor megeshet, hogy gyárilag hibás a patron érzékelője. Ebben az esetben nem tehetünk mást, mint felkeressük a beszerzési forrásunkat és tőle kérünk segítséget. Általánosan elmondható, hogy a cégek, boltok többsége készségesen áll a rendelkezésünkre és segítenek a cserében.

 

Konklúzió

Összegezve az egészet mindig győződjünk meg, hogy a nyomtatónkba való tintapatront vásároljuk, legyen az utángyártott vagy eredeti. Minden esetben óvatosan távolítsuk el az érzékelőről a védő fóliát és ügyeljünk rá, hogy ne fogdossuk össze azt.  Illesszük teljesen a helyére a patronunkat. És ami nem elfelejtendő megbízható forrásból és megfelelő szakmai háttérrel rendelkező cégtől vásároljunk ahol, ha esetleg hasonló problémánk támad, tudnak segíteni.