Környezetbarát, újrahasznosított
tonerek és tintapatronok


Mutasd az összes cikket...

Utántöltött tintaptaron nem működik

Biztos előfordult már Önnel is, hogy valamit sürgősen ki kellett nyomtatnia mivel tudta, hogy üres a tintapatronja ezért gyorsan megtöltette egy közeli ezermesterrel, aki tintapatronok töltésével is foglalkozik.  Boldogan vitte haza a frissen töltött patront a szekrény mélyéről előkaparta a HP DeskJet 1510-es nyomtatóját összekötötte a számítógéppel és rákattintott a nyomtatás ikonra.

Ekkor jött aztán a nem várt üzenet „hp nyomtató nem kompatibilis patron”.

 

Ilyenkor több oka is lehet ennek a hibaüzenetnek. Vagy az ezermesterünk cserélte össze a patronokat töltögetés közben vagy a tintapatron érzékelője koszolódott így a nyomtató nem tudja érzékelni.

Bármelyik is legyen kellemetlen érzés mivel azt a dokumentumot még nem nyomtattuk ki.

 

 Mit tehetünk?

Tipp 1:

Első lépésként keressük elő a nyomtató kézikönyvét vagy nyissuk, fel a fedelét nagy valószínűséggel találunk rajta egy számot, ami ehhez hasonló – No.301. Ha ez a szám és a tintapatronon lévő szám megegyezik, akkor nem cserélte össze ezermesterünk a patronokat.

Tipp 2:

Ha jó a patron száma, akkor megpróbálkozhatunk a nyomtató kikapcsolása majd áramtalanításával és utána történő visszakapcsolásával – ez az esetek kis százalékában segít.

Tipp 3:

Ha az előző lépés se segített akkor megpróbálhatjuk a patron érzékelőjének tisztítását, ehhez egy puha száraz rongyot vagy papírtörlőt használjunk. Óvatosan töröljük át a tintapatron elején található réz érzékelőt ügyelve arra, hogy ne sértsük (karcoljuk) meg. Makacsabb folt vagy esetleg tinta maradvány esetén kevés alkoholos folyadékkal mossuk, le a szennyeződést majd töröljük szárazra. Ha ez megvan, akkor helyezzük vissza a patront a helyére és próbáljuk meg nyomtatni. Remélhetőleg ez a kis egyszerű lépés is megoldhatja a gondunkat.

Azért bennünk marad a tüske, hogy lehet egy elvileg tintapatron töltéshez értő ember ennyire felelőtlen, hogy az érzékelőt koszosan hagyja?!

A legbiztosabb, ha egy olyan forrást keresünk ahol szakmailag felkészültek és ipari körülmények között töltik fel a patronunkat. És ha még a szakértőség mellet még környezettudatos is az már csak hab a tortán.

 

Egy apró gondolat arról, miért is jobb ha töltetjük a patronunkat. Egy patron megtöltésével rengeteg fosszilis energiát tudunk megspórolni, mivel magát a patron műanyag testét nem kell újra előállítani, így kíméljük a környezetünket. Ha ezt ipari körülmények között tesszük ahol a már nem újra felhasználható tintapatron testek szakszerű tárolásáról, és azok megfelelő veszélyes hulladék feldolgozásával foglalkozó céghez történő eljuttatásáról is gondoskodnak, mindenképp megéri az a plusz néhány száz forintot, mert ezzel földünk életét tudjuk meghosszabbítani.

 

Gondolja végig mi éri meg Önnek igazán?

 

Ha pár száz forinttal olcsóbban tudja beszerezni a nyomtató patronját – ami nem biztos, hogy működni fog – és ha szerencsés, akkor tud is vele nyomtatni viszont elég valószínű, hogy néhány oldal nyomtatása után vagy folyni fog a tinta vagy nem fog megfelelően nyomtatni.

 

Vagy inkább az, ha egy megbízható, szakmailag felkészült csapattól vásárol minőségi terméket, ami felhőtlen nyomtatást biztosít az Ön számára.