Környezetbarát, újrahasznosított
tonerek és tintapatronok


Mutasd az összes cikket...

Eredeti tonerek, avagy mit áldozunk fel a profit oltárán

Miért is buzdítanak bennünket eredeti toner vásárlására?

Eredeti tonert sokan sokféle megfontolásból használnak. Van, aki félti a nyomtatóját az egyéb tonerek okozta károsodástól, van aki nem bízik egyéb tonerek minőségében és van aki egyszerűen menőnek érzi, hogy eredeti tonert használ. Ezeknek az embereknek a vásárlási szokásai nagyrészt a gyártók által unásig ismételt félelmeken alapulnak, melyek csak részben fedik a valóságot. De akkor mi is van a háttérben?


Félelem 1 - A nem eredeti toner tönkreteszi a nyomtatót

Mindazok akik egy kicsit is tájékozottak az ipar, gyártás területén tudják, hogy manapság már az eredeti termékek egy részét is éppen ugyanazon a gépsoron állítják elő, mint az utángyártottat, csak nem teszik rá a gyártó logóját. Éppen ezért nehéz azzal érvelni, hogy csak az eredeti tonerrel működik helyesen a nyomtatónk.

De még ha adott tonert valóban más gyárban állítják is elő, mint utángyártott társait, a technológia, amivel az előállítás megtörténik általában hozzáférhető, ezáltal ugyanaz.

A jóval környezetbarátabb újrahasznosított tonerek esetében - amennyiben azt szakszerűen végzik - mivel maga az újrahasznosított toner kazetta egy eredeti darab, így az fizikai gondot a nyomtatónkban ugyanúgy nem okozhat, mint ahogy az eredeti sem okoz.

Gondot legfeljebb az okozhat, ha az újraépítés során valamit nem jól illesztettek vissza, ezáltal a toner szétesik, vagy egyes részei mozognak. Azonban ezt elkerülhetjük, ha megbízható szakemberektől vásárolunk, valamint a termékhibára ugyanúgy tudjuk érvényesíteni garancia igényünket.


Félelem 2 - Nem megfelelő a nyomtatás minősége

Utángyártott termékek esetén -amelyek ugyanúgy "original" csomagolásban kaphatók, még nem használtak - mégis miben lehet különbség?

A környezetkímélő újrahasznosított tonerek eseténben el kell különíteni az újraépített és a kompatibilis tonereket.

Kompatibilis tonerek esetén (,melyek leginkább óvják környezetünket az indokolatlan szemét keletkezésétől) valóban lehet tapasztalni változásokat a nyomtatási minőség esetében, hiszen itt a kopó alkatrészeket használtakra cserélik. Ezeknek a még jó minőségű, de már használt alkatrészeknek lehet olyan hátulütője, hogy a nyomtatási kép kicsit szürkébb, esetleg kevésbé élesek a határvonalak. Azonban még ezek a kompatibilis tonerrel készült nyomatok is megfelelnek egy elvárt minimum szintnek, azaz például nem lesz olvashatatlan a nyomat.

Újraépített tonerek esetében (, melyek részben mentesítik a környezetünk a felesegesen kidobott szeméttől, főleg a műanyag részektől)  a kopó alkatrészek új, még nem futott darabok, ezért azok a minőségben problémát nem okozhatnak. A szűk keresztmetszet újraépített tonerek esetében a felhasznált festékpor. Hiszen amennyiben annak a minősége silányabb, úgy a nyomtatási kép is az lesz.  Azonban szakértőktől, igényes nyomtatástechnikai cégektől vásárolva ezt a hibalehetőséget is kiiktathatjuk.

A különböző tonerek nyomtatási minőségéről más cikkeinkből is tájékozódhat, sőt tesztoldalakat is közzéteszünk.


Akkor valójában miért szeretnék, hogy eredeti tonert vásároljunk?

A válasz egyszerű. Az eredeti tonerek ára a többszöröse a nem eredetiekének, így a profit is sokkal nagyobb.


Döntse el Ön, hogy hagyja e magát megfélemlíteni, vagy inkább környezettudatosan vásárol!